miercuri, 11 aprilie 2012

Specificatii generale despre padurile din tara noastra



              Principalele categorii de paduri din tara noastra se impart in: foioase, mixte (foioase si conifere) si conifere.In afara de valoarea lor forestiera, acestea constituie o resursa importanta de nectar si polen.
        Padurile de conifere , numite uneori si paduri boreale , sunt zone de vegetatie in care predominant este cea arboricola formata din arbori si arbusti si cea gimnospermica alcatuita din brazi si pini .  Acesetea sunt specifiece zonelor cu o latitudine mai sus de 55grade , din emisfera nordica , si unor munti din emisfera sudica .  Padurile de conifere ocupasuprafete foarte mari. In Europa sau Asia mai poarta denumirea de taiga . Astfel ca , sedentarismul este prezent in cazul tuturor animalelor din aceasta zona. Singurele care migreaza de aici in timpul toamnei , sunt cateva specii de pasari care coboara spre latitudini mai mici .
      Padurile de foioase sunt zone cu vegetantie predominanta arboricola .Se gasesc in zona climei temperate umede ,in partea centrala si vestica a Europei,in estul Americii de Nord si in Asia de Est, unde cad in toate anotimpurile precipitatii suficient de bogate pentru ca arborii sa creasca.Printre arborii padurilor de foioase sunt: stejarul, fagul, mesteacanul, ulmul,artarul, frasinul . Toamna, cand arborilor le cad frunzele, functia lor de fotosinteza inceteaza.Fauna acestor paduri ne ofera o gama destul de variata de animale .Aici traiesc lupul, vulpea, caprioara, mistretul, jderul,veverita, pisica salbatica, sturzul, mierla, cucul, gaia, pitigoiul sau . sticletele . Padurile mixte , reprezinta o combinatie de vegetatie intre cea a padurilor de conifere si cea a padurilor de foioase .
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu